STEAKOVÉ SPECIALITY V MYSLIVNĚ

10.02.2016 20:45

STEAKOVÉ SPECIALITY V MYSLIVNĚ

Od čtvrtka 11.2.2016      17:00

250 g HOVĚZÍ STEAK „CHUCK ROLL“ podplečí                    235,-

   podávaný s opečeným chlebem a salát Coleslaw

    (vyzrálé přední maso z krku ideální na grilování, pečení bez tukového krytí)

300 g STEAK Z VEPŘOVÉ KRKOVICE                         165,-

           podávaný s žampiónovém ragů s pečeným bramborem

250 g HOVĚZÍ STEAK „STRIPLOIN“ nízký roštěnec   285,-

           podávaný s fazolkami na slanině a steakové hranolky

 ( maso velice libové, sval za života není moc aktivní, znám pod názvem New York Strip)

500 g „FLAT IRON STEAK“ loupaná plec                    415,-

          s pikantními fazolemi, omáčkou z modrého sýra

         a karamelizovanou cibulkou, podávaný s opečeným chlebem  

  ( maso šťavnaté mírně kryté a prorostlé tukem, mezi gurmety považován za nejlepší steak)

                                                  NĚCO MÁLO O STEACÍCH

Definice steaku je jednoduchá, plátek masa převážně z červeného masa krájený přes vlákna.

Steaky se převážně upravují grilováním či pečením na pánvi. Jelikož je jejich příprava rychlá s použitím suchého tepla a podávají se v celku, používá se na ně maso z nejlepších částí.

Kupříkladu T-bone steak, Striploin, Flank nebo Flat.

Steak si můžete nechat připravit i na způsob Chicago style... což znamená že steak budete mít krvavý a na povrchu připálen J

Steaky si mužete objednat v několika variacích tepelného zpracování:

RAW.....syrový, nepečený známý jako Tatarský biftek nebo Carpaccio..což ale nejsou pravé steaky

BLUE RARE nebo VERY RARE ... velmi mírně opečený, ve vnitřku krvavý na povrchu   opečený

RARE... mírně opečený teplota vnitřku masa cca.52°stupňů celý opečený do hněda uvnitř stále krvavý

MEDIUM RARE... teplota masa 58 stupňů maso uvnitř růžové ke krajům přechází do hněda. Teplota 58 stupňů

MEDIUM... středně pečený, teplota 60 stupňů střed růžový kraje již propečené.

MEDIUM WELL...teplota 65 stupňů maso již do hněda s náznaky růžové.

WELL DONE... teplota 72 stupňů maso již celé hnědošedé po krajích zapečené

Ke steakům se jako přílohy hodí další věci z grilu, jako je zelenina, pečivo, brambory a v některých případech i luštěniny, rýže či těstoviny.

Sice nejsme originální STEAKHOUSE, ale na  našich grilovaných masech si pochutnáte neméně výborně :-)


Denní menu každý den v mailu

Pokud si přejete dostávat každé ráno informace o denním menu, které ten den vaříme, napište nám svůj mail.

Kde nás najdete

Jindřišská 276
530 02 Pardubice

466 616 093

Najdete nás také na facebooku

Platební karty chéque déjeuner Ticket Restaurant Sodexo WiFi

© 2017, Restaurace Myslivna – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek | Partneři

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑